Levetid på faldsikring

Man høre ofte en general udtalelse om at, faldsikringsudstyr har en levetid på 5 år. Dette er en bred misforståelse blandt bruger og forskellige firmaer, som brugere og efterser personlig faldsikringsudstyr. Det er korrekt at man fra Arbejdstilsynet beskriver en typisk levetid på 5 år, men i samme vejledning beskrives også at det er producentens anvisning, der fastsætter levetiden.

Som firma der efterser faldsikringsudstyr, er det vigtigt at holde sig ajour med producenternes anvisninger, og lige så vigtigt er at vide dette kan variere mellem producenterne og rent faktisk også mellem forskellige revision af det samme udstyr. Dermed er der ikke blot en tommelfinger regel der gælder her!  Ligeledes er vigtigheden af at, holde sig orienteret omkring producenternes tilbagekaldelser, da man i værste tilfælde kan risikere voldsom personskade. hvis et produkt der burde være tager ud af service, fejler!!

Hvor finder man så denne information omkring levetid og tilbagekaldelse, som kunde hos Safework overvåger vi mange af producenterne iforhold til produkt tilbagekaldelser. Bliver et produkt tilbagekaldt som vi har i vores inspektionssystem, kontakter vi kunden direkte.

Med hensyn til levetiden, er det vigtigt at gemme produktet brugsanvisning, her i står altid speciferet levetid og regler omkring levetid og ibrugtagelse. Alternativt kan man typisk finde alle brugsanvisninger på producenternes hjemmesider.

Man skal typisk lede lidt efter denne information på producenternes hjemmeside, og problemet opstår typisk hvis man har et gammelt produkt, som ikke længere er på hjemmesiden. I sådanne tilfælde skal man kunne kontakte sin leverandør for at få fremskaffet denne information. Ligeledes skal man være opmærksom på at nogle produkter ikke har en specifik levetid, men er afhænig af det årlige eftersyn.

Læs mere om eftersyn af faldsikringsudstyr her: Eftersyn